Mälestise nimi Kroonlühter kaheteistkümne tulega, 1643 (messing, graveeritud)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Laevalgusti.

Muinsuskaitse all aastast 1931 (reg. nr. 779b-3), alates 1973 – vabariikliku tähtsusega
kunstimälestis nr. 833

Tehnika: valatud, monteeritud, graveeritud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister
Dateering: 17. sajandi I pool (umbes 1640), 19. sajandi I poolel (tõenäoliselt 1836 paiku) ümber valatud
Mõõtmed: Ø ca 105 cm, kõrgus ca 106 cm, alumise rasvataldriku Ø ca 17 cm, ülemise rasvataldriku Ø ca 15 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): kera allosas annetusgraveering: ANDREAS REDEKEN VND APOLONIA WEIMERS SEINE FRAVW HABEN GOTT VND DER KIRCHEN DIESE KRONN ZV EHRN GEGEBEN ANNO 1643 DEN Z0 SEPTEMBRIS; kirje kohal kaksikvapi kujutis
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, neli alumist haara parandatud, haaraots murdunud, keral graveering kulunud, haarakinnitusklambrid osaliselt lahti
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): haarad pikanokalise linnupea kujulised; ilmselt sai kroonlühter 1828 kirikupõlengus sedapalju kannatada, et valati ümber (haarakinnitus tihvtidega, markeering numbritega, küünlapiibud silindrikujulised, riputusrõngas ümar, sile). Restaureeriti 1992 (Tiit Villemsoo), seadistatud elektrivalgustusele (juhtmed kinnitatud messingklambritega)