Mälestise nimi Hauaplaat kahe vapiga, 16.saj. (dolomiit)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Hauatähis, Hauaplaat.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kodumaine ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega raidkiviteos renessansiajast 16. sajandist

Hauaplaat von Hoveni ja von Bergi reljeefse vapiga

Kooripõrandas, põhjaseina ääres

Ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1931 (nr. 777: 15, kõik kooriruumi põranda kiwid (hauakiwide osad), aastast 1973 vabariikliku tähtsusega kunstimälestis nr. 778

Materjal: dolomiit.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister
Dateering: 16. sajandi lõpp või 17. sajandi algus
Mõõtmed: ca 180 x 92 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): uurendatud kirje peatsi pool: ...1595 VND 1600 SEIN DES ED: VNDER NV GER HARTS V: HAVEN: VND DER EDLEN VND TVGEN FRAVWEN MAGDALENA BERCHS TOCHTERE
Jalutsi pool: SELIGLICHEN IN CHR…TO ENTSLAFEN SOLCHER IST DAS HIMELREICH
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): kulunud, määrdunud, seinapoolne külg krohviga kaetud, uurendites rohevetikat, jalutsi vasakust nurgast puudub tükk ca 60 x 42 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): von Hoven – Pöide kihelkonnas Koigi mõisa rentnik, vapiks hõbedasel kilbil kaks viinapuuvääti; von Berg, vapiks kolme tipuga mäe otsas kroonitud kotkas