Mälestise nimi Kuninglikud väravad, 19.saj. II pool (puit, kullatis)
Mälestise vana number 12. III 10 k-7

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus.

Mälestise tunnus

Vene õigeusu kirikutele 19. saj II poolel iseloomuliku kujundusega ikonostaasi kuninglikud väravad on ikonostaasi kui terviku osa. Kuninglikel väravatel olevad maalid on Vene õigeusu kirikuis 19. sajandi II poolel levinud iseloomulikud sakraalmaali näited, mille puhul on kasutatud lääne maalikunstist mõjutatud natuuritruud kujutusviisi ja ikonograafiat.

Materjal: puit, vineer.
Tehnika: kullatud, nikerdatud, õlimaal.
Dateering: 19. saj II pool
Mõõtmed: Kuninglike väravate kõrgus 257 ja laius 145 cm, tondode läbim 23 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Endise ikonostaasi kuninglikud väravad moodustuvad ažuursest akantuslehe ornamendist, mille vahele on asetatud vineerile maalitud tondod: vasakpoolsel uksel (ülevalt alla) on peaingel Gabriel, evangelist Matteus ja evangelist Luukas; parempoolsel uksel (ülevalt alla) Neitsi Maarja, evangelist Johannes ja evangelist Markus.