Mälestise nimi Seinalühter kahe tulega, 19/20.saj. (messing)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Seinavalgusti.

Mälestise tunnus

Väikesemõõtmeline lihtsa vormiga seinalühter on väheesinev näide 19. sajandi lõpus ja 20. sajandi I poolel valmistatud valgustist. Umbes neljakümnest seinalühtrist koosnev kogu on suuruselt tähelepanuväärne ja väheesinev näide kirikusisustuses. Mälestis moodustab osa kiriku ajaloolisest inventarist, sobides hästi kokku nii ümarkaarstiilis kirikuhoone arhitektuuri kui ka valdavalt samas stiilis sisekujunduse ja inventariga.

Arvele võetud 1981.

Tehnika: pressitud, valatud.
Dateering: 19. sajandi lõpp või 20. sajandi I pool
Mõõtmed: plaadi h 16,5 cm, laius 10,3 cm; haarade kaugus seinast 20,5 cm, haarade max kaugus teineteisest u 21 cm; rasvataldriku d u 9 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Algselt umbes neljakümmet seinalühtrit sisaldanud lühtrikogu valgustitest paljudel on ühtse haarapaari ühel haaral ja seinaplaadil sisse pressitud number, kuid enamasti kannavad haar ja plaat erinevat numbrit. Võimalik, et lühtreid on puhastatud ja kokkupanemisel ei ole jälgitud, et plaat ja haarad saaksid sama numbri.
Asub rõdul lõunakaares, kinnitatud rõdupostile. Haaral nr 8, plaadil nr 10.