Mälestise nimi Ikoon "Jumalaema eestkoste",19.saj. II pool (segatehnika, puit)
Mälestise vana number 2. III 4 k-6

Mälestise tunnus

Ikoon "Jumalaema eestkoste" on temaatikalt iseloomulik näide vene õigeusu kirikus levinud maalist. Vene 19. sajandi akadeemilise sakraalmaali näide, mis kasutas lääne kristlikust maalikunstist mõjutatud natuuritruud kujutamisviisi. Maali metallist neobarokne raamistus on kujunduselt heal tasemel näide 19. sajandi ikoonimaali esitlusviisist.

Arvele võetud 06.12.1985. Oli veel alles 25.07.1994; 11.10.2006 kadunud.

Materjal: puit.
Tehnika: segatehnika.
Dateering: 19. sajandi lõpp või 20. sajandi algus
Mõõtmed: 20,5x16,5 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Asus lõunaseinal. Maali pind on jaotatud kaheks sümboolseks osaks - taevaseks ja maiseks. Taevses osas on kesksel kohal Jumalaema, kes hoiab käes kaitselinikut, Jumalemast kahel poolt on palvetajad (sh vasakul pool Kristus). Alumises, maises osas seisab kesksel kohal hümnilaulja Romanos (elas 6. saj), paremal õnnis Andrei ja Epifanios ning vasakul keiser ja keisrinna.