Mälestise nimi Ikoon "Risti ülendamine", 19.saj. II pool (õli, puit)
Mälestise vana number 2. III 4 k-10

Mälestise tunnus

Vene 19. saj akadeemilise sakraalmaali näide, mis kasutas lääne kristlikust maalikunstist mõjutatud natuuritruud kujutamisviisi ja ikonograafiat.

Arvele võetud 06.12.1985.

Materjal: puit.
Dateering: 19. sajandi lõpp või 20. sajandi algus
Mõõtmed: vm 87x69,5 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Tumenenud.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Klaasiga kaetud. 11.10.2006 asus rõdubarjääri küljes.
Vasakul pool risti on põlvitatavana kujutatud keisrinna Helena, kelle reisi ajal Pühale Maale leiti Kristuse risti pühad säilmed. Tavapäraselt kujutatakse Vene ikoonimaalis risti maali keskmes, antud ikooni kompositsioon on läänelikust maalikunstist kantuna mittesümmeetriline.