Mälestise nimi Ikoon "Jumalaema Kristuslapsega",19.saj. II pool (tempera, puit)
Mälestise vana number 2. III 4 k-12

Mälestise tunnus

Ikoon „Kristus Kõigevalitseja“ on iseloomulik näide vene õigeusu kirikutes 19. sajandi keskpaigas ja II poolel levinud ikoonitüübist. Vene 19. sajandi akadeemilise sakraalmaali näide, mis kasutas lääne kristlikust maalikunstist mõjutatud natuuritruud kujutamisviisi.

Arvele võetud 06.12.1985.

Materjal: puit, vask (?).
Tehnika: giljošeeritud, graveeritud, õlimaal.
Dateering: 19. sajandi III veerand
Mõõtmed: 22,5x18,3 cm, vm ca 21x16 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikooni õige nimi on "Kristus Kõigevalitseja". Selle vaskkate tundub olevat uuem kui maal. Kappraamistuses. Asub lõunaseinal. Ikoonil on kujutatud Kristus Kõigevalitseja („Господь Вседержитель”) poolfiguur. Parema käe on ta tõstnud õnnistama, vasak käsi on toetatud ristiga kuulile - maakera sümbolile, hoides samas väikest valitsuskeppi.