Mälestise nimi Ikoon "Jumalaema Bogoljubovi kuju",19.saj. II pool (segatehnika, puit)
Mälestise vana number 2. III 4 k-16

Mälestise tunnus

Ikoon "Jumalaema Bogoljubski kuju" on temaatikalt suhteliselt vähelevinud näide Eesti apostliku õigeusu kirikus levinud ikoonimaalist. Vene 19. sajandi akadeemilise sakraalmaali näide, mis kasutas lääne kristlikust maalikunstist mõjutatud natuuritruud kujutamisviisi.

Arvele võetud 06.12.1985.

Materjal: puit.
Tehnika: temperamaal, segatehnika.
Dateering: 19. sajandi lõpp või 20. sajandi algus (ÜRTUI dateering)
Mõõtmed: vm 30,5x22,5 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Määrdunud, värvikaod, ülemaalitud.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Asus põhjaseinal. Ikooni õige nimi on "Jumalaema Bogoljubski kuju" („Богоматерь Боголюбская”). Ikoonitüübi nimetus tuleb ühest 1158. a. maalitud ikoonist, millel kujutati vürst Andrei Bogoljubskit põlvitamas seisva Jumalaema ees, kes hoiab käes kirjarulli. Hiljem võis Jumalaemalt abi paluv põlvitaja vahelduda, kuid ikoonitüübi nimetus jäi samaks.