Mälestise nimi Altarimaal "Kristus Genetsareti järvel", W.Krüger, 1882 (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Altarimaal, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Altarimaal "Kristus Genetsareti järvel" on iseloomulik näide Eestis 19. sajandil levinud praktikast, et kohalik kunstnik maalib altarimaali mõne tuntud kunstniku töö järgi, antud juhul on tegemist Adrian Ludwig Richteri maali koopiaga. Temaatikalt on maal iseloomulik, kuid mitte üldlevinud näide 19. sajandi altarimaalist. Maal on stilistiliselt iseloomulik näide biidermeierlikku realismi viljelenud Woldemar Friedrich Krügeri loomingust, kuid tehnikalt ja žanrilt väheesinev näide peamiselt graafikat ja akvarelli viljelenud ning maastikuvaateid ja portreid loonud kunstniku töös. Mälestis moodustab osa kiriku ajaloolisest interjöörist.

Arvele võetud 18. juunil 1981. Varastati 10. juunil 1995, saadi tagasi ja restaureeriti 1996.

Materjal: õli, lõuend.
Autor, valmistamise koht: Woldemar Friedrich Krüger (1808-1894)
Mõõtmed: maksimaalne kõrgus 3 m, laius 163 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): All paremas nurgas: W. Krüger nach Richter 1882
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Maal on koopia Krügeri kaasaegse Adrian Ludwig Richteri maalist.