Mälestise nimi Ikoon "Ülestõusmine põrguhauda laskumisega kaheteistkümne pühaga" kappraamistuses, 19.saj. I pool (tempera, puit, kullatis)
Mälestise vana number 12. III 9 k-8

Kunstiväärtuslik vanavene traditsioonilise ikoonimaali näide.

Materjal: puit.
Tehnika: temperamaal.
Dateering: ikoon 19. saj I pool, kapp19. saj lõpp
Mõõtmed: ikoon 90x70 cm, kapp 170x120 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Peene kõrgprofessionaalse maalistiiliga ikoon. ikooni keskosas on kujutatud Kristuse surmavalda laskumist ja ülestõusmist, lisatud veel Kristuse kannatusloostseenid: taganutmine ja Kristus ristil (vasakus ülemises nurgas) ning (üleval, keskosast paremal) Kristust piinariistadega vihjates armulauale. Keskosa ümbritsevad suurpühad (vasakult paremale): Neitsi Maarja sünd, tema templisseviimine, rõõmukuulutus, Kristuse sünd, tema viimine templisse, Kristuse ristimine, Kristuse muutmine, sissesõit Jeruusalemma, Kristuse taevasseminek, Vana Testamendi Kolmainsus, Jumalaema uinumine, ristiülendamine.