Mälestise nimi Puitelamu Tartus Narva mnt 127, 19. saj

Mälestise tunnus

19. sajandist pärinev kahekorruseline puitelamu, 19.sajandi Tartu puithoonestuse iseloomulik näide. Moodustab miljööväärtusliku ansambli koos Narva mnt 121 ja Narva mnt 123 elamutega.

Kirjeldus

Hoone on viilkatusega rõhtpalkehitis, kaetud algselt laia laudvoodriga, mis säilinud osaliselt. Enne 1970.aastail teostatud kapitaalremonti oli hoonel eenduv sammasportikus rõduga ja klassitsistlik välisuks, millest on säilinud ukseleng koos valgmikuga. Akendel olid profileeritud piirdelauad. Avade asetus ja jaotus on säilinud. Fassaad kaotanud esialgse ilme. Praegused aknad on valdavalt hilisemad traditsioonilise jaotusega puitaknad.

Algselt klassitsistlik puitelamu, teine korrus ehitatud 1870. aastail.