Mälestise nimi Puitelamu Tartus, Narva mnt 86, 1880. aastad

Mälestise tunnus

Hoone on iseloomulik näide 19. sajandi lõpu historitsistlikust elamust, moodustades koos teiste Narva mäel säilinud puithoonetega tervikliku hoonestuse ja ajaloolise linnamiljöö.

Kirjeldus

Elamu koosneb kahest osast – Narva tänava poolsest põhimajast ja sellele liituvast Staadioni tänava poolsest tiibhoonest. Hoone vundament on laotud maakividest ja tellistest ning krohvitud, palkidest seinad on kaetud laudvoodriga. Narva tänava poolsel fassaadil paistavad silma kahetiivaline välisuks, korrustevaheline simss ning akende karniisid, Staadioni tänava poolsel uksel on rikkalikult kaunistatud plekist varikatus.

Hoone on 1880. a. F. Hübbe projekti järgi ehitatud kahekorruseline historitsistlik puitelamu.

Asukoha skeem esitatakse käesoleva KKT lisas nr 1.