Mälestise nimi Elva pritsimaja, 1907. a
Mälestise registri number K7137

Märksõna(7)

Ehitised, Ehitiste liigid, Ühiskondlik hoone, Haldushoone, Tuletõrjedepoo, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

20. sajandi algusele iseloomulik pritsi- ja seltsimaja, millel on säilinud algupärane välisilme, ruumistruktuur ja ehituskonstruktsioonid.
Vabatahtlik Tuletõrje Selts on Vabatiigi üks vanimaid ja arvukamaid ühiskondlikke organisatsioone, mis on mänginud olulist rolli nii ühiskondlikus- kui ka seltsielus.

Kirjeldus

Osaliselt kahe, pritsikuuri poolt ühekordne puithoone. Otsas 4-korruseline voolikukuivatamistorn. Hoone hoovipool mitmed juurdeehitised. Kaetud viilkatusega. Aknad pikad ja kitsad. Säilinud ka tulekustutustehnika ruumid.

Ajalugu

Hoone ehitati 1907. Oma algusaatakümnetel oli Vabatahtlik Tuletõrje Selts Elva suurim ja tegusaim seltskondline organisatsioon.