Mälestise nimi Rannu mõisa tõllakuur-teenijatemaja, 19.-20. saj

Märksõna(12)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Elamu, Teenijatemaja, Kõrvalhoone, Tõllakuur, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Tõllakuur, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

19. sajandi mõisaarhitektuuri hooned, mis moodustavad teiste mõisahoonetega tervikansambli ja millel on säilinud oluline osa originaal ehituskehandist.

Kirjeldus

Maantee ääres paiknevad kolm liidetud ehitust, milledest osa krohvitud, osa krohvimata maakividest seintega. Hooned on eraldatud tulemüüridega, kaetud viilkatusega (algselt oli katendiks laast). Keskmisel hoonel esifassaadis väiksed aknad, mis piiratud laiade tellisääristega, silluses lukukivi. Peahoone poolsel ehitusel on kitsad profileeritud puitkarniisid.
(Eesti NSV mõisate esialgne ülevaade. Tartu rajoon )

Ehitatud 19. sajandi teisel poolel.