Mälestise nimi Tammistu mõisa tall, 19. saj

Mälestise tunnus

19. sajandi teise poole tüüpiline mõisa abihoone, piirkonna mõisaarhitektuuri iseloomulik näide. Mälestise tunnusteks on hoone algupärane välisilme, säilinud autentsed ehituskonstruktsioonid, hooneosad ja detailid.

Kirjeldus

Viilkatusega krohvimata maakivihoone, millel nurkadel telliskvaaderdus ja avadel profileeritud ümarad tellissillused. Hoonet on kolhoosiajal rekonstrueeritud, räästast tõstetud, paigaldatud uued katuse- ja vahelaekonstruktsioonid ning puidust katuseväljaehitused. Hoone mahuline üldilme ning välisseinte kujundus ja arhitektuurnsed detailid on siiski säilinud.

Tammistu mõisa tall on ehitatud 19. sajandil.