Mälestise nimi Vedu mõisa tall, 19. saj
Mälestise vana number K

Mälestise tunnus

Mõisaansamblisse kuuluva historitsistliku majandushoone tüüpiline näide, millel on säilinud originaal ehituskehand ja arhitektuursed kujunduselemendid.

Kirjeldus

Historitsistlik, pikk, kõrge krohvimata maakivihoone. Kaetud tsement-vormikivist (katend säilinud osaliselt) kelpkatusega, millel lihtne eenduv laudkarniis. Katuses väiksed lakaaknad. Väga dekoratiivne esi ja külgfassaadi kujundus - teostatud laiade krohviääristega neogooti teravkaareliste petikute süsteemis. Petikutes väiksed aknad või lameda kaarega uks. Petikute ja liseenidega on saavutatud ilmekas seinte liigendatus kontrasti printsiibil – hele krohv ja krohvimata maakivi.
(Eesti NSV mõisate esialgne ülevaade. Tartu rajoon.)

Ehitatud 19. sajandi lõpul või 20. sajandi algul.