Mälestise nimi Veinikann, 19.saj. (messing, hõbetatud, sees kuldamisjäljed)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui tüüpiline kodumaine ajastuomase kujundusega sakraalese historitsismiajast 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1981 – Võru rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 19

Tehnika: hõbetatud, monteeritud, trugitud, valatud, kullatud seest.
Autor, valmistamise koht: Eduard Drossi ettevõte Tartus
Dateering: 19. sajandi viimane veerand (võib olla ka 20. sajandi algus)
Mõõtmed: kõrgus ca 35, 5 cm (kehami kõrgus ca 27 cm, laius ca 20 cm), jalami Ø 14, 2 cm, ehisvööndi laius 1, 8 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, seest ülehõbetatud (kullatis säilinud kaane põhjas), messing allosas paljandumas, tila ja kaane tila kattev osa painutatud vertikaalseks
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Armulauaveinikann ümmargusel profileeritud jalamil, kaunistuseks fruktivöönd ,
samasugune kui reg. nr. 7664; ei ole kasutuses. Sarnaseid armulauakannusid on paljudes Eesti kirikutes.
Kuulub Tartu ettevõtja Eduard Drossi kaupade hulka – ligikaudne analoog 1875.a. kataloogis (Katalog und Preiskurant der Anstalt für Kirchengeräte und Ornamentik Eduard Dross Jurjew, Livland) nr. 11, 1915.a. kataloogis (Katalog und Preiskurant der Anstalt für Kirchengeräte und Ornamentik Eduard Dross Jurjew, Livland) nr. 104