Mälestise nimi Kirikulipp Kristuse ristimise stseeni ja Nikolai Imetegija kujutistega, 19.saj. I pool (õli, lõuend)
Mälestise vana number 21. III 13 a-32

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Tekstiil, Kirikutekstiil.

Kunstiloolise väärtusega õigeusu kirikule iseloomulik liturgiline ese.

Muinsuskaitse all alates 1988

Materjal: õli, lõuend.
Dateering: 19. saj lõpp
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Maalitud kirikulipp on kaksjagune. Kummalgi jagusel on kolm kaheksaotsalist tähekest. Lipu keskosas on sõõris kujutaud Kristuse ristimise steeni: Kristus seisab Jordani jões, tema õlalt ulatub punane kangas inglite kätte, kes hõljuvad pilvedel. Teisel pool Kirstust seisab kaldal Ristija Johannes, kes on parema käe sirutanud Kristuse ristimiseks ja vasakus käes hoiab ristikujulise otsaga keppi. Üleval hõljub valge tuvina Püha Vaim. Lipu teisel küljel on kujutatud püha Nikolai (Nikolaus) Imetegijat, kes hoiab vasakus käes suletud Evangeeliumi (kaunistatud punase ja sinisega). Temast kummalgi pool pilvedel Jumalaema ja Kristus, esimene hoiab omofori ja teine Evangeeliumi. Lipu servades on metallniidist narmad.
Koostas: Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane