Mälestise nimi Ikoon "Jumalaema uinumine", 20. saj. (õli, puit)
Mälestise vana number 21. III 15 k-19

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Maal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Ikoon on näide vene õigeusu traditsioonilisest ikoonimaalist, mis ilmselt on hilisemate ülemaalingute läbi omandanud lääne maalikunstis levinud natuuritruu kujutuslaadi.

Muinsuskaitse all alates 1988

Materjal: õli, puit.
Dateering: 18.(?) või 19. saj, 20. saj alguse ülemaalingud
Mõõtmed: vm 61 x 58,5 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): väga selgelt jaotatud kompositsiooniga ikoonil on keskmeks surivoodil lamav Jumalaema, selle taga Kristus Jumalaema hingega, voodi jalutsisse ja peatsisse on jaotatud leinajate seltskond. Kristuse taga ei ole tavapärast mandorlakujulist pühapaistet. Maal on tugevalt punase koloriidiga - ilmselt laki /värnitsa viga, seetõttu on värvinüansid kadunud.
Ikooni on restaureeritud 1970-ndatel aastatel A. Priski poolt. Maalil võib olla säilinud algne maalikiht (18.(?)-19. saj) ülemaalingute (20. saj algus) all.
Koostas: Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane