Mälestise nimi Ikoon "Püha õhtusöömaaeg", 19.saj.II pool (tempera, puit, messing, kullatud)
Mälestise vana number 21. III 15 k-45

Materjal: messing, puit, tempera.
Tehnika: kullatud, stantsitud, temperamaal.
Dateering: 19. saj IV veerand
Mõõtmed: 30,6 x 26,4 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): ikoon kuulub passioonitsükklisse ehk kannatusloosse, mis kajastab viimaseid sündmusi Kristuse maisest elust. Ikoonil on kujutatud Kristuse (kesksel kohal) viimast söömaaega koos jüngritega (jaotuvad kahele poole Kristust), mis on aluseks kristlaste armulauatalitusele (Mt 26: 26-28). Maalistiil on peen ja oskuslik; maalitud on vaid ihu katmata osad (näod, käed ja jalad). Ikoonil on kullatud messingkate. Konkreetne ikoon on massitoodang ja esineb tihtipeale surikuju alusel (vt nt säilinud tervikkompleksi Valga Isidori kirikus reg nr 4886-4898). Ilmselt on valminud 19. saj. IV veerandil.
Koostas: Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane