Mälestise nimi Piibel, E.Taska töökoda, 1938 (nahk)
Mälestise vana number a

Kunst, Materjal, Paber, Nahk, Objekt, Käsikiri/Trükis, Kirikuraamat.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastuomase kujundusega piibliköide Eesti nimeka nahakunstniku ateljeest

Muinsuskaitsearvel alates 1986

Materjal: nahk, metall, paber, värv (must).
Tehnika: lõigatud, trükitud, kullatud osaliselt.
Autor, valmistamise koht: trükitud Tartus K. Mattieseni trükikojas, köide Eduard Taska ateljee
Dateering: 1938 - 1940
Mõõtmed: 36 x 27 x 10 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): tiitellehel: Jumala Püha Sõna Suur Piibel wälja antud eestikeelse piibli 200 aasta juubeli tähistamiseks… Kirjastus Osaühing „Loodus“, Tartu – Tallinn; köiteseljal: Suur Piibel. Eeslehel kirje: See Suur Piibel kuulub EELK Rõuge kogudusele. Omandanud EELK Rõuge kogudus sügisel 1940 aastal
eeslehe pöördel tindikirjas: See piibel asetati Rõuge kiriku altarile 15,-dal detsembril – piiblipühal, 1940. aastal, õpetaja Rudolf Reinaru poolt
esikaane sisekülje allnurgas etikett:: Ateljee Ed. Taska köide auhinnatud S/A „Raamatufondi“ kõrgema auhinnaga,
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): raamatuplokk tugevasti määrdunud, rebendeid, koikahjustus, mõned lehed välja lõigatud, köide määrdunud, tugevasti kriimustatud, esikaas kummis, niiskuseplekkidega, lukkumid läinud kaduma, tagakaane sisekülg pliiatsiga soditud (venekeelne kiri)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Rahvuslikus stiilis kujundatud pruunis nahkköites Suur Piibel
materjal ja tehnika: trükis, illustreeritud, nahk, tempeltrükk, lõige, must värv, kullatis, metallpanused,
algselt kahe lukkumiga.
E. Valk – Falk. Eduard Taska ja Eesti köitekunst. Tallinn, 1994, lk. 93: 1940. aasta veebruaris lõpetati eestikeelse Piibli 200-aastase juubeli tähistamiseks väljaantava „Suure Piibli“ kaks aastat kestnud trükkimine. Piibli kujundamisel kasutati G. Doré 226 gravüüri ja tosinat värvipilti teistelt meistritelt. Ka köitekujunduse peale mõeldi aegsasti. Kirjastus „Loodus“ pakkus oma reklaamlehes välja neli kujundusvarianti: kolm kunstnik Kristiine Margi (Mei) kavandite järgi klišeetehnikas ja üks luksusköide E. Taska kavandi järgi tempeltrükitehnikas… „Taska“ ateljees töötati välja veel teinegi kujundus, mille teostas tempelklišee- ja lõiketehnikas kunstnik A. Vetmar – Haav.
E. Taska kavandatud „Suur Piibel“ on teostatud tempeltrükis, käsitsi koloreeritud (oliivpruunid toonid), tekst pressitud kullaga. Köite tagakaanel on korratud põhikompositsiooni lõiketehnikas. Köite juures võlub dekoori mahlakas teostus, tugev, hästiavanev köiteplokk. Samas raamatus foto (ill. 59): E. Taska ateljee. Köide „Suurele Piiblile“. Tempeltrükk. 1940.