Mälestise nimi Piibel, E. Taska töökoda, 1938 (nahk)
Mälestise vana number a

Tehnika: lõigatud, pimetrükk, trükis, köidetud (nahkköide).
Autor, valmistamise koht: trükitud Tartus K. Mattieseni trükikojas,
köide Eduard Taska
Mõõtmed: 35, 7 x 28 x ca 8 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): tiitellehel: Jumala Püha Sõna Suur Piibel wälja antud eestikeelse piibli 200 aasta juubeli tähistamiseks… Kirjastus Osaühing „Loodus“, Tartu – Tallinn; köiteseljal: Suur Piibel. Tagakaane allosas pressituna: TASKA. Tagalehe vasakus ülanurgas pliiatsikirjas: 1500.- , selle all: 4959 c
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): köide kulunud, määrdunud, kriimustatud, uurdest rebenenud, lukkumid kadunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Rahvuslikus stiilis kujundatud pruunis nahkköites Suur Piibel.

E. Valk – Falk. Eduard Taska ja Eesti köitekunst. Tallinn, 1994, lk. 93: 1940. aasta veebruaris lõpetati eestikeelse Piibli 200-aastase juubeli tähistamiseks väljaantava „Suure Piibli“ kaks aastat kestnud trükkimine. Piibli kujundamisel kasutati G. Doré 226 gravüüri ja tosinat värvipilti teistelt meistritelt. Ka köitekujunduse peale mõeldi aegsasti. Kirjastus „Loodus“ pakkus oma reklaamlehes välja neli kujundusvarianti: kolm kunstnik Kristiine Margi (Mei) kavandite järgi klišeetehnikas ja üks luksusköide E. Taska kavandi järgi tempeltrükitehnikas… „Taska“ ateljees töötati välja veel teinegi kujundus, mille teostas tempelklišee- ja lõiketehnikas kunstnik A. Vetmar – Haav.
E. Taska kavandatud „Suur Piibel“ on teostatud tempeltrükis, käsitsi koloreeritud (oliivpruunid toonid), tekst pressitud kullaga. Köite tagakaanel on korratud põhikompositsiooni lõiketehnikas. Köite juures võlub dekoori mahlakas teostus, tugev, hästiavanev köiteplokk. Samas raamatus foto Eesti Kunstimuuseumi kogus olevast Taska Piiblist (ill. 31: E. Taska. Köide „Suur Piibel“. Tempeltrükk. 1940. EKM)