Mälestise nimi Altarimaal "Kristus ristil", F.Bogants (?) 1855 (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Altarimaal, Sakraalmaal.

Muinsuskaitse alla võetud kui kunstiväärtuslik dateeritud ja signeeritud altarimaal 19. sajandist

Ajalugu

Muinsuskaitse all 1928. aastast, alates 1981 – Võru rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 136

Materjal: õli, lõuend.
Autor, valmistamise koht: (inventariseerimisandmeil, 1979, 1985) F. Bogantz (?)
Mõõtmed: ca 212 x 137 cm; laius (valgusmõõt) 135 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): maali paremas allnurgas kunstniku signatuur (halvasti loetav) ... Bogantz, ja daatum 1855 (ei eristu)
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tumenenud, värvikadude toneeringuid rohkesti, osaline ülemaaling(?), allosas vasakul väikeseid värvikadusid
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Jeesus Kristust ristil ja ahastavaid Neitsi Maarjat, keda toetab Maarja Kleopas, apostel Johannest ja Maarja Magdaleenat ekspressiivse väljendusrikkusega kujutav altarimaal,
väidetavalt annetatud kindraliproua Bourkoff’i poolt 1884. Varastati 1980; kättesaamise järel restaureeritud (Kunstimuuseumi restauraator Aleksander Jurjev), 1985 septembris kirikusse tagastatud.
A. Mäevere. EELK Võru Püha Katariina kirik ja kogudus. Võru, 1993, lk. 11: Altari seinal asub F. Boganc’i poolt 1855.a. St. Peterburis maalitud õlimaal „Kolgata“. Maalil näeme Kristust ristil. Risti all leinavad ja kaebavad neli naist – Jeesuse ema Maarja (sinises), Maarja Magdaleema (risti ümbert kinni hoidmas), Jeesuse ema õde ja Maarja Kloopase naine. Maali on kogudusele kinkinud kindraliproua Bourkoff 1884.a.