Mälestise nimi Krutsifiks, 1874 (messing, hõbetatud, figuur valge metall, kullatud)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kultuurilooväärtuslik, ajastuomase kunstilise kujundusega sakraalese historitsismiajast 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1981 – Võru rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 163

Materjal: messing, valge metall.
Tehnika: graveeritud, hõbetatud, kullatud, monteeritud, valatud.
Dateering: 19. sajandi viimane kolmandik (umbes 1874)
Mõõtmed: kõrgus ca 60, 5 cm, risti laius ca 24 cm, jalam 20, 5 x 21 cm, figuuri kõrgus ca 26, 5 cm, käte laius 18 cm, nimesilt 2, 7 x 5 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): nimesildil: JNRJ; risti tagaküljel graveerituna ülal: Der Werroschen Kirche gelobt a. 1853 11/ April und a. 1874 24/ Juli zur Confirmation meines Sohnes Carl verfertigt und geschenkt von Rudolph Hellsing; keskel: Ps 50, 14 Opfere Gott Dank u bezahle dem Höchsten Deine Gelübde 
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, kullatis kulunud, rist logiseb kinnitusest, jalami kandil murdekoht, risti servad deformeerunud, pragu, risti tagaküljel keskel mõlk
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ristilöödu kullatud kujuga altarikrutsifiks,
figuur kinnitub 3 poldiga