Mälestise nimi Evangeelium (aujärjepealne), 1896 (tekstiil, messing)
Mälestise vana number 21. III 16 a

Tehnika: trükis, köidetud (sametköide), kullatud.
Autor, valmistamise koht: Moskva Sinodi trükikoda
Dateering: 1896. a
Mõõtmed: 43 x 31,5 x 9 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): nurkades evangelistid koos oma sümbolitega - (ülevalt vasakult) Matteus ingliga, Johannes kotkaga, (all vasakult) Luukas lõviga ja Markus härjaga - kõik asetsevad ümmargustes medaljonides, mida ümbritseb stiliseeritud taimornament; esikaane keskel on 16-nurgalises metallpanuses ovaalses raamistuses ülestõusnud Kristus, käes võidulipp, tunnistajaks ingel (vasakul). Tagakülje nurkades on stiliseeritud taimornamendist ümbritsetud eenduv paisutus, keskosas 8-nurkses panuses ümaras medaljonis Kolgata mäe rist Jeruusalemma linnamüüri taustal. Analoogseid metallpanuseid leidub Peterburist ja Moskvast levitatud kataloogikaupade seas 19. saj. II poolel ja 20. saj.alguses. Nii esi- kui tagaosa nurkade metalloanuseid hoiavad koos kaane servadel metallääred. Raamatul on lukkumid jatumelilla sametkate. Kullatud köiteblokil on sissepressitud stiliseeritud kalamotiiv.
Koostas: Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane