Mälestise nimi Evangeelium, Kiievi-Petseri Suurklooster, 1841 (messing, hõbetatud, email)
Mälestise vana number 21. III 16 a

Materjal: paber, messing, email.
Tehnika: trükis, köidetud, hõbetatud.
Autor, valmistamise koht: Kiievi-Petseri suurkloostri tükikoda
Mõõtmed: 45 x 32 x 10 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): evangeeliumi esilehel tekstid, sh all vasakul olev laseb oletada, et Evangeelium on annetatud 26. mai 1888 Võru Suurkannataja Ekaterina kirikule
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): hõbetatud messingköite esikaane nurkades on maalitud emailmedaljonidel kujutatud evangeliste koos oma sümbolitega - (ülevalt vasakult) Matteus ingliga, Johannes kotkaga, (all vasakult) Markus härjaga ja Luukas lõviga; keskosa emailmedaljonis on ülestõusnud Kristus, käes võidulipp, tunnistajateks ehmunud valvurid. Tagakülje nurkades on 4 buklit ja rõõmukuulutus Maarjale. Nii esi- kui tagakaant kaunistab baroki-rokokoo stiilile (Venemaale isloomulik 2 stiili segu) omane kõhre-, taime- ja jõekarbimotiiv. Seljal ( ülevalt alla) Püha Kolmainsus kolmnurgana, karikas, käsulaud, rist Kristuse piinariistadega, altar baldahiinkatte all. Köiteblokil sissepressitud stiliseeritud taimornament. Trükisel on illustratsioonid.
Koostas: Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane