Mälestise nimi Elamu P.Süda t. 5, 20. saj. algus

Süda-Tatari piirkonnale omane jõukamale keskklassile mõeldud suurte korteritega üürimaja.

Kirjeldus

Otsaga tänava poole asetatud piklik maja, mille peasissekäik on külgfassaadi keskteljel. Kahekorruseline juugendlik püstpalkhoone, milles algselt oli 4 korterit, hoones tunnetatav esialgne juugendlik arhitektuurikäsitlus. Säilinud on detaile endisest stiilsest interjöörist.

Ajalugu

Projekteeritud 1910.a ja ehitatud ilmselt 1911.a, tänavafassaadis olev erker on ehitatud 1914.a., mil ka algne puitvooder krohviti. See kaeti 1960ndate aastate algul TEP-plaadiga ja krohviti veelkord. Siseruumides säilinud suures osas esialgne ilme. Katus remonditud ja kaetud 1996.aastal uue plekiga.

krundi ulatuses