Mälestise nimi Elamu Vaikne t. 13, 1925. a.

Menetleja: TLPA muinsuskaitse osakonna peaspetsialist, Timo Aava

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Elamukompleks, Elamu, Eramu, Ehitiste liigid, Elamu, Eramu, Ehitusperioodid, 1918-1939.

Mälestise tunnus

Ajastule iseloomuliku väikeelamu ilmekas näide, moodustab tervikliku ansambli teiste Vaikse tänava elamutega.

Kirjeldus

Tegemist on lihtsa, traditsionalistliku ilmega, ühe põhikorruse ning katusealuse korrusega viilkatusega elamuga. Hoone asub krohviga viimistletud sokliosal, ka ülejäänud fassaadid on kaetud horisontaallaudisega. Hoone esifassaadil on veidi eenduv trepp, mis viib esiukseni. Hoonel on mitu erinevat tüüpi aknaid: lihtsad väikeseruudulised aknad, ning ka väiksemad aknad katusealusel korrusel. Hoone küljel asub ka teise sissepääs hoonesse.

Ajalugu

II maailmasõja järgses Tallinnas oli tõeline elupindade defitsiit, mistõttu hakati mitmel pool välja ehitama terviklikke uusi elamurajoone. Tervikliku planeeringu raames hakati aastatel 1924-25 välja ehitama ka Vaikse tänava hoonestust arhitekt Eugen Habermanni juhtimisel. Käesolev elamu valmis 1925. aastal.