Mälestise nimi Elamu J.Poska t. 51, 1905. a.

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Elamukompleks, Elamu, Eramu, Ehitiste liigid, Elamu, Eramu, Ehitusperioodid, 1841-1917, 1918-1939.

Mälestise tunnus

historitsistlike ja juugendlike stiilimõjutustega heimatvilla. Arhitekt O. Schott’i loomingu näide aastast 1905 (?).

Kirjeldus

ühekordne mansardkorrusega puithoone. Romantilisemaid Kadriorus. Esifassaad on liigendatud erikõrgusega katusepindade, ärkel-verandade, kahe kaarja malmvalu-võrega trepi ning erineva suuruse ja kujuga akendega. Dekoor on rikkalik: aknapiirdelauad, erikujuline laudvooder, karniisid, saedekoor. Sokkel on kõrge. Katusekatteks savist katusekivid.

Hoone on projekteeritud 1905. aastal arhitekt O. Schotti poolt.

krunt J.Poska t. 51.