Mälestise nimi Audru kalmistu

Mälestise tunnus

Ajastu tüüpiline, hästi säilinud 18-19.s. pärinevate hauatähiste ning jälgitavate piiridega ja järjepidevalt hooldatud kihelkonnakalmistu, mis sisaldab ajaloolist ja kultuuriväärtuslikku ainest.

Kirjeldus

Asub kirikust lääne 400 m lääne suunas. Audrust Pärnu-Lihula maanteele viiva tee ääres. Kalmistu jääb teest põhja, ca 200 m kaugusele. Kalmistu üldpindala on 4,23 ha. Välispiirdeks on kohati hävinud maakivikuhjatis, kõrgusega ca 0,4 m. Kalmistu peavärav (lõunasuunal) on neljapostiline. Figuurselt tahutud kergelt koonusjad graniitpostid mõõtudega 0,8x0,8x3,3 m(h) moodustavad transportava 2,2m, mis on sepisvõrega suletav. Konstruktsiooniliselt analoogsed külgedes paiknevad graniitpostid mõõtudega 0,5x05x1,8 m moodustavad kaks ava jalakäijatele (1,0m), milledel võresid ilmselt pole olnudki. Kalmistul asub monument "Eesti iseseisvuse eest langenutele".
Vanemad kui II maailmasõja lõpp hauatähised ja piirded oli 1997.a. aruande kohaselt: 375 metalltähist sh sepiseid 29; sepisaedu samast perioodist - 12; kivist hauatähiseid samast perioodist - 66. (K. Jatsa 1997.a. inventariseerimise andmed).

Rajatud 18. sajandil.

Kaitsevööndiks on 50 m laiune maa-ala mälestise väliskontuurist või piirist arvates.