Mälestise nimi August Sanga (1914-1969) haud

Menetleja: Pärnumaa nõunik, Nele Rent

Kultuurilooliselt olulise isiku - luuletaja ja tõlkija viimane puhkepaik.

Kirjeldus

Traditsiooniline lihtne piiredeta perekonna hauaplats(250*600 cm), millel 7 mälestuskivi. Üks ühine perekondlik graniitkivist mälestuskivi (p*l*k 100*40*80 cm) kirjaga: Oh üürikese elu haprus oh inimeste püha vaprus /August Sang/ ning 6 personalset graniitkivist mälestuskivi (80*30*40 cm) nimede ja daatumitega: Leili Sang, Kersti Sang-Merilaas, August Sang, Akelina Sang, Jakob Sang, Ilmar Sang (vasakult paremale liikudes). Hauaplats on kaetud betoonplaatidega (20*20 cm) ning perekondliku kivi ees sessoone haljastus.

Asub Vana-Pärnu kalmistul, põhjaküljel, jõe kaldal.

Ajalugu

August Sang sündis 1914. aastal Pärnus ning suri 1969. aastal Tallinnas. Oma kõrgema hariduse omandas ta Tartu Ülikooli filosoofiateaduskonnas. Oma luuleloomingut avaldas Sang juba peale gümnaasiumihariduse omandamist ning oma luuletegevuses oli ta viljakas kuni surmani. Sang tegeles ka luuletuste tõlkimisega saksa, vene, prantsuse ja tšehhi keelest. August Sang maeti perekonna hauaplatsile vanemate kõrvale Vana-Pärnu kalmistul. 1986.a maeti sinna abikaasa luuletaja Kersti Merilaas.

Kaitsevööndi ulatus

Vastavalt Muinsuskaitseseaduse § 25 lg 5 kalmistul paiknevale kinnismälestisele kaitsevööndit ei kehtestata.