8414 Abja kalmistu • Mälestised

Vaade Abja kalmistu väravale Autor A.Kivi

Liik: Mälestise ajalugu

Esimene matus pärineb aastast 1951.

(Kirjelduse koostas Anne Kivi 1999. aastal)

Liik: Mälestise kirjeldus

Abja kalmistu paikneb Abja-Paluoja linnas Viljandi maantee ääres. Kalmistu välispiirdeks on puidust aed. Keskteljel on kahepoolne raudvärav silikaadist postide (0,53x1,15) vahel. Väravad on suurusega 1,41x1,17 ja värava postide vahe 3,06. Kalmistul asub kabel, millele on tehtud juurdeehitusena tööriistakuur. Kabeli seina kõrgus on 3,07 ja küljed 6,07 x 5,63. Kabelil on puidust kahepoolsed uksed ja 4-kandiline eterniidist katus. Tööriistakuur on 3,01x2,27 ja otsaseina kõrgus 2,13. Kabelil on 2 kumerat katuseakent.