8418 Papi kalmistu • Mälestised

Vaade Papi kalmistu väravale Autor Anne Kivi
Kuupäev  21.06.2008 Vaade Papi kalmistule Foto 21.06.2012 Anne Kivi Duntenite hauaplaadid Papi kalmistul Foto 21.06.2012 Anne Kivi
Mälestise nimi Papi kalmistu
Mälestise registri number 8418 Mälestise vana number -
Registreeritud Kinnismälestis Liigitus ajaloomälestis
Katastrikood
Aadress
Omanikud/valdajad
Leevendused
Inspekteerimised

Kirjeldused

Liik: Mälestise kirjeldus

Papi kalmistu asub Karksi-Nuia linnas Polli teel. Kalmistu üldpindala on 1,38 ha. Kalmistu välispiirdeks on maakivikuhjatis kõrgusega ca 0,5 m. Papi kalmistul on 2 väravat, mõlemad N-O küljel: peavärav on kolmepostiline (graniit), 2 m ava transpordile ja 1,3 m ava jalakäijatele. Mõlemad avad on sepisvõredega suletavad. Abivärava moodustavad 2 koonusjat garniitposti, millel on hinged, kuid võresid ei ole. Väljaspool kalmistu piiret asuvad puidust tööriistade kuur, WC ja kalmistu skeem.
Vanemad kui II maailmasõja lõpp hauatähised ja piirded:
metallhauatähised - 48, s.h. sepiseid - 4
sepisaiad - 18
kivist hauatähised - 18
Hauakomplekse samast perioodist: krahvinna Wilhelmine Dunteni hauakompleks koos kolme marmorist hauakatteplaadiga, ümargraniidist postid + sepiskett.

(Kirjelduse koostas Anne Kivi 1998. aastal)