Mälestise nimi Mart Saare (1882-1963) haud

Eesti helilooja, organisti ja rahvaviiside koguja Mart Saare matmispaik

Kirjeldus

2,5x5 meetrisel hauaplatsil asuv mälestis on tähistatud 1972.a. paigaldatud graniidist hauasambaga, mille kujunduse autoriks on skulptor A. Vomm. Esikülg poleeritud, ülejäänud küljed tahutud. Samba esiküljel ülaääres on kivist väljaraiutud kuuseladvad. Sambal vasakul keskel M. Saare portreebareljeef. Bareljeefi kõrval sisseraiutud M. Saare autograaf. Samba allosas sisseraiutud aastaarvud: 1882/ 1963. Hauaplatsi ümbritseb graniitplokkidest ääris, plats mõõdus 2.5x3m. Hauaplatsi kõrgus 0.82, laius 1.20, paksus 0.20, bareljeefi läbimõõt 0.32. Numbrite kõrgus 7cm, autograafi kõrgus 15cm.
Platsi piirab madal, graniitplokkidest piire, mille lõunaserval samast materjalist pingike.

Ajalugu

Mart Saar (28.09.1882 Hüpassaare - 28.10.1963 Tallinn) oli helilooja, organist ja pedagoog. Rahvusliku stiili rajaja eesti koorimuusikas.
Matusepäeval asetatud hauale kunstmaterjalist valge hauatahvel. Praegune hauasammas avati 30.sept. 1972. Autor August Vomm.