Mälestise nimi Elamu J.Poska t. 35 tänavaäärne kõrvalhoone, 18. -19. saj.

Ehitised, Ehitiste liigid, Ühiskondlik hoone, Ärihoone, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Arvatavasti 19 saj teisel poolel ehitatud kioskitaoline väikekauplus, nn lavka.

Kirjeldus

Pultkatusega, madalal soklil ühekorruseline puidust väike-ehitis. Tänava pool on ilmselt olnud tsaariaegsetele Tallinna eeslinnadele iseloomulik pisike äripind, kus müüdi toiduaineid või muid esmatarbekaupu või asus mõni teenustöökoda (kingsep, rätsep vm.). Õue pool kasvab hoone sujuvalt üle madalaks majandusfunktsiooniga abihooneks, millest osa on hiljem (nõukogude ajal?) ümber ehitatud. Samal joonel paikneb ka praeguseni toimiv ja kasutatav võlvitud jääkelder.

Kõrvalhoone on 19. sajandi II poolel ehitatud.

Kaitsevööndi ulatus

Kaitsevöönd koosneb järgmistest Kadrioru lossi ajaloolise linnaosa, endise slobodaa kruntidest: L. Koidula t. 24, L. Koidula t. 26, J. Poska t. 43 / L. Koidula t. 28, J. Poska t. 41, J. Poska t. 39, J. Poska t. 37, J. Poska t. 35, J. Poska t. 33, J. Poska t. 31, J. Poska t. 29, J. Poska t. 27, J. Poska t. 25, J. Poska t. 23, J. Poska t. 21, J. Poska t. 19, Roheline aas 14, Roheline aas 16, Roheline aas 18, Roheline aas 20, Roheline aas 22, Roheline aas 12 / J. Poska t. 18, Roheline aas 10 / J. Poska t. 20, Roheline aas 8 / J. Poska t. 22, Roheline aas 6 / J. Poska t. 24, Roheline aas 4 / J. Poska t. 26, Roheline aas 2 / L. Koidula t. 32 / J. Poska t. 28.