Mälestise nimi Rahumäe kalmistu Kaarli koguduse kabel, 1913. a.

Menetleja: Inventeerija, Triin Talk

Anton Uessoni projekteeritud historitsistlik kabelihoone.

Kirjeldus

Historitsistlik sakraalehitis. Kabel on paekivist, ruudukujulise põhiplaaniga. Põhja- ja lõunaküljel massiivsed telkkiivriga kellatornid. Idapoolses otsas on väike nelinurkne koorilõpmik suure ümerkaaraknaga. Läänefassaadist eendub nelinurkne sissepääsuruum. Ida- ja lääneviilu kaunistab dekoratiivne petikniššide rida. Kabel on mõjusalt liigendatud, interjöör lihtne ja tagasihoidlik. Ruumi katab puitlaudisega silinderlagi.

Ajalugu

Kalmistu on projekteeritud V. Lenderi firmas aastatel 1911-1912 (insener A. Uesson) ning ehitatud 1912-1913 aastatel. Arhitektuuriliseks eeskujuks oli Tallinna Kaarli kirik.