Mälestise nimi Bekkeri laevatehase haldushoone, 1912-1914

Menetleja: TLPA muinsuskaitse osakonna peaspetsialist, Timo Aava

Märksõna(9)

Ehitised, Kompleksid, Tootmiskompleks, Haldushoone, Ehitiste liigid, Ühiskondlik hoone, Ärihoone, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Bekkeri laevaehitustehase haldushoone 20. sajandi algusest. Üks osa kaitsealusest Bekkeri laevaehitustehase hoonetekompleksist.

Kirjeldus

Kolmekorruseline tagasihoidliku klassitsistliku arhitektuuri sugemetega hoone. Hoone fassaadi liigendab esimese ja teise korruse vahel horisontaalne vahevöö, mille alaosas on hammaskarniis. Pikki kitsaid aknaid liigendavad liseenid. Trepikoja osa on hoonest eenduv ning lõpeb kolmnurkse frontooniga. Hoones on säilinud ehitusaegseid tahveluksi kassettlagesid, aknakremoone jt originaaldetaile (Vt ka Marati 4 muinsuskaitse eritingimused okt 2000. a Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti arhiivis).

Haldushoone on ehitatud 1912-14.

Marati t. 4 krunt