Mälestise nimi Elamu Tartu mnt. 32, 1957. a.

Stalinistlik korterelamu.
Hoone on osa terviklikust tehase „Dvigatel“ töötajatele ehitatud elamukvartalist, mis on tüüpiline näide sõjajärgse esimese aastakümne üleliiduliste projekteerimistavade rakendamisest Eestis

Kirjeldus

4-korruseline kellerdatud kiviehitis. Hoonel on paekivivundament, betoonist välistrepid, tellistest välis- ja vaheseinad, raudbetoonist talad ja vahelaed ning plekk-katus. Hoonel on terrassiitkrohv välisviimistlus.

Ajalugu

1957. aastal rajatud elamu- ja ärihoone. Hoone kuulub Dvigateli tehase töötajatele ehitatud korterelamute kvartalisse, mille on 1947–1956. aastatel projekteerinud arhitekt A. Vlassov.

Tartu mnt 32 krunt