Mälestise nimi Peeter Suure Merekindluse raudtee jaamahoone Auru t 1B, 1917. a

Seisund: restaureerimisel

Paikvaatluse kuupäev: 26.03.24

Menetleja: Tallinna Linnaplaneerimise Ameti muinsuskaitse osakonna eeslinnade peaspetsialist, Diana Haapsal

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Militaarkompleks, Haldushoone, Jaamahoone, Ehitiste liigid, Ühiskondlik hoone, Haldushoone, Jaamahoone, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Hoone on ehitatud ajaloolise Peeter Suure Merekindluse infrastruktuuri osana.

Kirjeldus

Tegemist on lihtsa ühekorruselise paekivist hoonega, mis on ehitatud tüüpprojekti järgi 1917. aastal. Sokliosa on klombitud paekivist, seinad ja otsaviilud paeplokkidest. Hoonet ilmestavad tellistest laotud hoone nurgad, välisuste ja akende ümbrused, dekoratiivsed tellisvööd. Poolkaarsete viiluakendega katusemahule liitub kelpkatusega maht. Katus on kaetud eterniidiga.

Hoone asub Tallinnas, Kesklinnas, Auru tn 1B

Ajalugu

Hoone on ehitatud 1917. aastal Peeter Suure Merekindluse infrastruktuuri osana, käesoleval ajal kasutatakse eramuna.