Mälestise nimi Peeter Suure Merekindluse raudtee Sõrve jaamahoone, 1917. a.

Menetleja: Harjumaa nõunik, Heli Pappel

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Militaarkompleks, Haldushoone, Jaamahoone, Ehitiste liigid, Ühiskondlik hoone, Haldushoone, Jaamahoone, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Tegemist on Peeter Suure Merekindluse juurde kuuluva militaararhitektuuri ilmeka näitega.

Kirjeldus

Tegemist on minimalistliku kujundusega militaararhitektuuri ilmeka näitega. Hoone on liigendatud põhiplaaniga, tahutud paekiviplokkidest ning algselt tsementkivikatusega. Hoone aknad on juugendliku kujundusega: alumises osas kahese jaotusega ning ülaosas väikeseruudulise jaotusega. Hoonel on üldmahus madal kelpkatus, küljel eenduval hoonemahul viilkatus, mille viilualusel on segmentkaarne aken.

Hoone on ehitatud 1917. aastal osana Peeter Suure Merekindlusest.