Mälestise nimi Ikoon "Kolmainsus", 1900 (tempera, puit)
Mälestise vana number K 140

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1978. a.

Tehnika: temperamaal.
Dateering: 1900. a
Mõõtmed: 31,2 x 26,5 cm
Märgid (meistrimärgid): Ikooni taga on annetustekst: „1900. Я была тогда ещё девушка. Минталина. 1929
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Annetusteksti põhjal on ikoon maalitud 1900. a. Ikoonil on kujutatud Vana Testamendi Kolmainsust (3 ingli kujul) (“Троица Ветхозаветная”). Tegemist on Piiblist täpselt lähtuva dogmaatilise süžeega, vastav kirjakoht pärineb 1. Moosese raamatust: “Ja Issand ilmutas ennast temale (Aabrahamile) Mamre tammikus, kui ta istus telgi ukse ees kõige palavamal päevaajal. Ta tõstis oma silmad üles ja vaatas, ja ennäe, kolm meest seisid ta ees." (1 Mo 18 jj.). Kolme ikoonil kujutatud inglit on ikonograafias läbi aegade tõlgendatud erinevalt - need võivad olla Kolmainuse kolm isikut, Jumal kahe ingli saatel või kolm inglit Jumala saadikutena. Taustal paiknevad objektid sümboliseerivad erinevaid asju - Aabrahami elumaja on kui Kristuse rajatud hoone (kirik), tammepuu all võib mõelda elu- ja igavikupuud, mägi on aga Piiblis hinge vaimustumise sümbol. Ikoonil on kujutatud ka Aabrami ja tema naine tema Saara, kes kannavad külalistele ette roogasid. Erandlikult kujutatakse kaetud laua ees ohvrilooma veristavat teenijat.