Siit saate näha tegevuslubasid, mida Muinsuskaitseamet on väljastanud vastutavatele spetsialistidele ja ettevõtjatele.

Ettevõtjal, mittetulundusühingul või sihtasutusel, samuti töid juhtival vastutaval spetsialistil peab olema tegevusluba järgmistel tegevusaladel:
 1) mälestise ning UNESCO maailmapärandi nimekirja kantud objektil asuva ehitise konserveerimise ja restaureerimise projekti    koostamine;
 2) uuringu, konserveerimis- ja restaureerimistööde tegevuskavade ning muinsuskaitse eritingimuste koostamine;
 3) uuring, mis toob kaasa mälestise muutmise, ning allveearheoloogiline uuring;
 4) mälestise ning UNESCO maailmapärandi nimekirja kantud objektil asuva ehitise konserveerimine ja restaureerimine;
 5) mälestisel ja muinsuskaitsealal muinsuskaitselise järelevalve teostamine;
 6) veealusele mälestisele sukeldumise korraldamise teenuse osutamine.

NB! UNESCO maailmapärandi nimekirja objektiks on ka Tallinna vanalinna muinsuskaitseala.

Otsingut vajalikke töid teostava ettevõtja või spetsialisti leidmiseks saab teha nii ettevõtja kui spetsialisti järgi. Otsingut saab teha tegevusloa numbri, isiku/ettevõtja nime või asukoha/aadressi, mälestise liigi ja tööde liikide järgi. Isiku/ettevõtja järgi otsides palume mitte kasutada: OÜ, AS, osaühing või aktsiaselts. Kuna juriidiliste isikute nimed tulevad äriregistrist ja need võivad olla nime ees, taga või lühendina, siis kui kirjutate selle nimes valesse kohta, siis otsingu tuelmus on null. Seega palume otsingut teha nt. otsides "Osaühing Vana Tallinn" sisestades nime otsingu kohale ainult "vana tallinn" kui te pole kindel kus asub nimes osaühing või aktsiaselts.

Vajalike tööde teostajat on lihtsam otsida  „Mälestise liik“ ja „Tööde liigid“ järgi.  Valige „Spetsialisti järgi“ või „Ettevõtja järgi“ ja „Filtreerimine“ ning edasi „Tööde liigid“ alt vastav tööde liik ja „Mälestise liik“ alt vastav mälestise liik.

Kui otsite näiteks arheoloogiliste uuringute läbiviimiseks ettevõtjat või spetsialisti, siis valige „Tööde liigid“ alt alt "arheoloogiamälestis" ja „Tööde liigid“ alt "uuringud" või „arheoloogia valdkonnas“ ning saate loetelu ettevõtjatest, kellel on õigus vastavaid töid teostada .

Kui otsite konserveerimise või restaureerimise tööde tegemiseks ettevõtjat, siis valige „Tööde liigid“ alt „konserveerimine ja restaureerimine“ ning „Mälestiste liik“ alt vastav mälestise liik ning saate loetelu ettevõtjatest, kellel on õigus vastavaid töid teostada .

Samamoodi saab teha otsinguid teistes valdkondades.

„Tööde liigid“ alt leiate ka kitsama tööde valdkonna valikuid: „ maastikuarhitektuuri valdkonnas“, „sisearhitektuuri valdkonnas“, „sise-ja välisviimistluse valdkonnas“  jne.

Reg. nr.: E 533/2010 Lisamise kuupäev: 10.06.2013
Mälestise liik: ajaloomälestised (hooned), ehitismälestised, tööstusmälestised, UNESCO maailmapärandi nimekirja objekt Tööde liigid: konserveerimine ja restaureerimine
Kehtiv: Tähtajatu
Omanik-isik: Novabild OÜ