Mälestise nimi Silla kalmistu

Mälestise tunnus

Matmispaik ühes hauatähiste ja kalmisturajatistega omab ajaloolist, kunstilist ja miljöölist väärtust.

Kirjeldus

2,8 ha suurune surnuaed on ümbritsetud raudkividest kiviaiaga, mida iseloomustab lisaks kõrgele ca 1,6m kõrgusele aiale veel aia otsa lisatud ~80cm kõrgused jämedad tammepostid, kuhu on varem kinnitunud okastraat. Kiviaeda on läänepoolses lõigus 80m ulatuses võsast puhastatud ja kiviaed uuesti üles lapitud. Tammepostide ja okastraadiga piirdeaaia lahendus on haruldane ja säilinud vaid väga vähestel kalmistutel.

Õigeusu ja Lutheri matmisosa eraldab veel madal kiviaed, mille aia piiril asub kabel. Kabel on lubjatud paekiviseintega. Kuna tööriistad paiknevad hetkel lageda taeva all, on võimalik kabeli läänepoolse seina vastu ehitada kergkonstruktsioonis varjualune.

Õigeusu jutluspaviljoni asub kalmistu põhjapoolses osas. Paviljon on säilinud algsena, vahetatud on vaid tammepuust piirdekartsaseid.

Surnuaed on üldiselt heakorrastatud.

Asukoha kirjeldus

Kalmistu asub Mustjala alevikust 1,5 km kaugusel Silla külas, Mustjala-Kihelkonna maantee vanast teelookest 200 m idas, Ohtjale suunduva tee ääres.