Mälestise nimi Tarvastu kalmistu

Mälestise tunnus

Tarvastu kalmistu on piirkonna kultuuriajaloolise väärtusega matmispaik, kuhu on maetud mitmed ümbruskonna tuntud kultuuri- ja ajalooliselt olulised isikud.

Kirjeldus

Kalmistu üldpindala on 6,24 ha. Kalmistut piirab põhjast ja läänest maakivimüüritis. Idast ja lõunast on piiride tähistuseks peamiselt kõrghaljastus ning maakivi- või mullakuhjatised. Tarvastu kalmistu väravaehitis on kolmetipuline, maakividest, tellispiiretega, kõrgus 5,5 m, ava 2,4 m, mis on suletav metallväravaga. Kalmistul on krohvitud ja värvitudkivikabel. Ehitistest on kalmistul veel puidust tööriistakuur ja kaev. Kalmistul on vanemaid kui II maailmasõja lõpp metallhauatähiseid 581, sh sepiseid 134, sepisaedu 97 ja kivist hauatähiseid 75.

Tarvastu kalmistu asub Viljandi maakonnas, Tinnikuru külas, kirikust umbes 1 km läänes.

Ajalugu

Tarvastu kalmistu asutati 18. sajandi, lõunapoolne kalmistuosa on noorem, see võeti põllumaast juurde 1919. aastal.

Sala, Maire (2007). Viljandimaa kalmistute lugu. Viljandi