Mälestise nimi Tudulinna kirik, 1939

Menetleja: Ida- Virumaa nõunik, Kalle Merilai

Ehitised, Ehitiste liigid, Sakraalhoone, Kirik, Ehitusperioodid, 1918-1939.

Traditsioonilise üldkujuga saalkirik.

Kirjeldus

Traditsioonilise üldkujuga saalkirikul on nõgusa räästaga viilkatus ja veidi eenduv 4-tahuline telkkiivriga W-torn. Välisilme kujundab maakivist seinte kontrast valgeks värvitud tellistorni, kvaadernurkade ja ümarkaarsete aknapiiretega. Omalaadse interjööri kaunistusena kinnitati aknavahelistele seintele paneelidena 700 (800)piibliainelist koobaltmaalinguga 18.s. hollandi kahlit, mis toodi Narvast. (Eesti Arhitektuur)

Ehitatud 1938-39 arh. E.Sachariase projekti järgi. (EA)

Kaitsevööndi ulatus

Vastavalt Muinsuskaitseseaduse § 25 lg.3 moodustab kinnismälestise kaitsevööndi 50 meetri laiune maa-ala mälestise väliskontuurist või piirist arvates, kui mälestiseks tunnistamise õigusaktis ei ole ette nähtud teisiti.

Tudulinna Rahu kirik katuse all. - Eesti Kirik 1.09.1939, lk 6.