30.10.2014 toimus registri suuremahulisem uuendamine. Seoses sellega võib esineda registri töös hälbeid ja/või tõrkeid.

Probleemide jätkumisel kasutada puhverdatud failide uuendamiseks brauseri info värskendamist (F5 e. Refresh kasutamine) või tühjendada brauseri vahemälu (põhjalik õpetus Google abikeskuses). Peida teade.

Mälestise nimi Aruküla kalmistu

Inspektor: Muinsuskaitseameti Harju maakonna vaneminspektor, Ly Renter

Ajastu tüüpiline 19.-20. sajandist pärinevate hauatähistega kalmistu.

Mälestise kirjeldus

Kalmistu on väike pikliku kujuga ala, mida ümbritseb põllukividest piire. Kalmistu ainuke värav on lihtne: paest laotud väravapostid ja lihtne raudvärav. Värava juurest algab sirge kuuskedega palistatud teerada, mis viib kalmistu teise serva. Kalmistu piirde kõrgus on erinev ulatudes mõnes kohas meetrini, mõnes lõigus on piirdemüür pinnasega kaetud, mõnes lõigus kasvab võsa peal, mõnes lõigus on piire puhastatud võsast ja mullast.
Kalmistul on sepisaedu ja separiste ning paeriste. Paeristid on õhukeste paest sirgete haaradega, mis allosas laienevad. Ristide kõrgus on maapinnast 70-160 cm, laius kuni 70 cm. Külasepa ristid on enamikus lattrauast profileerimata ristid. On ka malmriste ja mõned puuristid. Vanimad hauatähised on 19. sajandi lõpust: separist aastaarvuga 1877 ja paeristid surmaastatega 1885,1891,1892,1894.. Kalmistul kasvab rohkesti puid: kuused, männid, kased, pärnad.
Kalmistul asub ka väike eterniitkatusega puidust abihoone.
Kalmistule maetakse tänaseni