Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ühishaud

Sõjategevuse käigus hukkunute matmispaik.

Kirjeldus

Ühishauda on vene armee allikate andmeil maetud 32 II maailmasõjas hukkunud sõjaväelast. Matmispaika piirab metallaed. Hauatähiseks on tüvipüramiidi kujuline mälestussammas, millel on kaks dolomiittahvlit. Samba esiküljel oleval tahvlil on tekst: "AU NÕUKOGUDE / MERESÕJALAEVASTIKLASTELE / KES LANGESID VÕITLUSES / MEIE KODUMAA VABADUSE JA / SÕLTUMATUSE EEST / 1941-1945". Haua täiendavaks kujunduselemendiks on laevaankur koos ketiga.

Ühishaud asub Männi tänava ääres.

II maailmasõja aegne matmispaik. Hauasammas on püstitatud 1951. aastal.

08.01.2008 nr

Seisukoha edastamine II Maailmasõjas hukkunute ühishaua kohta
II Maailmasõjas hukkunute ühishaud, asukohaga Loksa linn Männi tänav on ajaloomälestis "Kultuurimälestiseks tunnistamine "Kultuuri- ja haridusministri 01.06.1995. a. määrus nr.19/1, (RTL 1996, 119/120, 627.
Muinsuskaitseamet toetab Loksa linnavalitsuse otsust taotleda maatükk, kus ühishaud asub, munitsipaalomandisse.