Mälestise nimi Altarimaal "Kristuse ülestõusmine", 17.saj. (õli, puit)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Altarimaal, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega maaliteos barokiajast 17. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1973 – vabariikliku tähtsusega kunstimälestis nr. 996

Materjal: õli, puit.
Autor, valmistamise koht: tundmatu kunstnik
Dateering: 17. sajand
Mõõtmed: ca 117 x 93 cm (valgusmõõt), koos raamiga ca 126 x 101, 5 cm, allääre tekstiriba laius ca 11 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): kirjed gooti kirjas valgel taustal: Nüüd Kristus surmast tousnud on Sest keigel rahwaltulleb õn (allääres); Surrexit. (tekstilindil); VICI (lipul); Minna ellan ja teje peate Ka ellama. (Kristuse käes oleval tahvlil)
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): värvikadusid, kulumist, määrdunud, allservas keskel naelaauk
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kristuse Ülestõusmist (Matteuse 28, 1 – 7) kujutav vana altarimaal,
maalitahvel koosneb neljast püstilauast (laius ca 21, 5 cm, 26, 7 cm, 28 cm, 26 cm). Lameda profileeringuga puitraam maalitahvli külge naelutatud (ülemine vasak nurk lahti), pronksvärviga värvitud.
Kunagine altarimaal, idaseinal (altarist lõuna pool)