Mälestise nimi Ristimisvaagen, 1734 (kollane metall)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Ristimistarve.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajalooline lihtne sakraalne tarbeese, millele lisab veelgi väärtust daatumi ja annetajanimega pealistekst.

Mälestise ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1980. aastast – Viljandi rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 157 (nimekirja kantud asuvana Tarvastu kirikus)

Tehnika: kohrutatud.
Dateering: Annetatud 1734
Mõõtmed: Ø 33,5 - 33,6 cm, kõrgus servast ca 9,5 cm, kõrgus max ca 11,5 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): äärel annetustekst: Ano 1734 Seel Tönnis Möllen Hat Dieses Tauff Becken zu Gottes Ehren mit z RP Albe verehret.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Messingist sügav, lihtsa teostusega ristimisvaagen, äärel punseldatud annetustekst. Vaagen koosneb kahest omavahel kokkujoodetud osast – ca 2,8 cm kõrgusest põhjaosast ja servaga küljest. Serv äärest randiga, dekoor imiteerib nöörvööd.