Mälestise nimi Kummut, 1770.aastad (puit, metall)

Menetleja: kunstipärandi nõunik, Jüri-Martin Lepp

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Mööbel, Mahumööbel.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui Leonhard Vene (härra Vene) kogusse kuuluv ajastule iseloomuliku kujundusega mööbliese 18. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1994.a.

Konserveerimistööde programmid. 2009 (MKA arhiiv)

Materjal: messing, puit, spoon.
Tehnika: tisleritöö, valatud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu mööbelsepp
Dateering: 18. sajandi keskpaik – kolmas veerand
Mõõtmed: kõrgus ca 76, 5 cm (jalgadeta 68 cm), sügavus 49 cm, pealisplaat ca 50 x 82 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): määrdunud, kulunud, osa ülaserva ääreliistust kadunud, allosas olulisi spoonikadusid, ainus allolev jalg hilisem (kuna osa sahtleid lukus, ei ole võimalik kontrollida, kas 2001 aastal üks sahtlis olnud algne jalg on alles); kõik lukusildid kadunud, võtmed
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): väheldane kummut nelja inglise sahtliga, valatud messingkäepidemetega,puit (pähkel), pähklispoon
asub pikas toas.
Mõõdistatud ja kirjutatud juunis 2001 (EKA sisearhitektuuri II kursuse üliõpilane Karmen Vettik, juhendaja L. Pärtelpoeg): Pähklispooni ja krepitud sahtlitega kummut, 18. sajandist, inglise? töö. Kummut ülespoole kitsenevate sahtlitega. Nurgatapid, mille sisse on lõigatud täispähklist kreppliist, ja mis ümbritseb esitükki kõikidest külgedest, on väga peen ja kvaliteetne töö. Sahtlid olnud lukustatavad ja pealepandud siltidega. Igal sahtlil olnud kaks inglise pronkskäepidet… pealisplaat erilisest pehmevormilisest täispähklist servaliistuga ja pealt kaetud valitud suurelõikelise pähklispooniga. Töö oskuslik, kõrge kvaliteediga. Alles on üks esimene nurgajalg, mis tundub primitiivne. Sahtlis on aga lahtine jalg, mis võib olla originaaljalg.
Lühiannotatsioonist (sisearhitekt Leila Pärtelpoja andmed): 18. sajandi keskpaik, inglise eeskujudel (chippendale)…
Hr. Vene nimekirjas: Kummut, pähklipuust, barokkstiilis. Ostetud Tallinnast härra Simmilt.